Excursie Schut Papier

Reststromen gebruiken voor de Biobased economie biedt enorme kansen voor de Greenport. Maar hoe zien die kansen eruit? Hoe zijn ze te verzilveren? En hoe werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen hieraan samen? Daarover gaan drie themaweken die Biobased Greenport West-Holland en het project Bioboost dit najaar organiseren.

Van 9 tot en met 13 december is het ’De week van tuinbouwreststromen en papier en textiel’. In deze week is er onder meer een mini-symposium met inspirerende sprekers en een excursie.

9 december: Mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen & papier en textiel’
Op maandagmiddag 9 december van 12.30 tot 15.30 uur is in HortiVERSum in Zoetermeer het mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen & papier en textiel’. Eén van de sprekers is Edwin Keijsers van Wageningen University & Research, die onderzoek doet naar biobased materialen voor de productie van papier en textiel. De bijeenkomst start met een lunch en eindigt met een borrel. Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.

12 december: Excursie Schut Papier
De historie van Schut Papier in Heelsum voert terug naar de Gouden Eeuw. In 1618 wordt in Heelsum papierfabriek ‘De Veentjes’ gesticht. Deze fabriek werd bijna 100 jaar later overgenomen door de familie Schut. Vandaag de dag loopt Schut Papier voorop met innovatieve programma’s om organische vezels uit reststromen te gebruiken voor bio-based papierproducten. Op donderdagmiddag 12 december van 10.30 tot 13.00 uur kunt u deelnemen aan een excursie bij dit boeiende bedrijf.

Aanmelden
Deelname aan het mini-symposium en de excursie is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Gebruik daarvoor onderstaande links:

Een week voor uw deelname ontvangt u nader bericht met onder meer praktische informatie.