Nationale Tulpendag 2022

In Amsterdam wordt elk jaar in januari tijdens de Nationale Tulpendag de officiële aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het Paleis op de Dam in Amsterdam, gratis een bosje tulpen te plukken. In 2022 staat de Nationale Tulpendag gepland op zaterdag 15 januari en is het thema ‘Share happiness’.

Over Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari vieren wij de start van een nieuw snijtulpenseizoen. Tot begin mei is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.

Delen op de Dam
In de pluktuin mag iedereen niet één, maar twee bossen tulpen gratis plukken. Een vrolijke bos voor jezelf en voor een ander. Gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd. Het thema komt ook tot uiting in het spectaculaire en kleurrijke ontwerp van de pluktuin. Tijdens het gratis evenement worden de geldende COVID19-maatregelen gehandhaafd.