Webinar Groene samenwerking in Leven Lang Ontwikkelen

Leven Lang Ontwikkelen is een belangrijk thema, daar is eigenlijk iedereen het wel mee eens. Maar hoe organiseren we – onderwijs en arbeidsmarkt – samen een goed portfolio van cursussen in alle kleuren en maten, dat goed aansluit op de vraag van regionale arbeidsmarkt en overheidsbeleid?

Op dinsdag 13 april van 10.00-11.30 uur organiseert CIV Groen de eerste van een reeks webinars over kansen, mogelijkheden en good practices. Vanuit onderwijs én vanuit bedrijfsleven. Doe mee aan een van deze 8 workshops:

• Samenwerken aan LLO in het praktijkcluster Food – Nancy Boterblom (Clusius College & praktijkcluster Food van CIV Groen)
• Een nieuwe brancheopleiding voor boomkwekerij – Robert Soesman (Talentboom)
• Wat maakt brancheopleidingen zo succesvol als vorm van beroepsonderwijs? - Jolanda Rosloot (Kasgroeit)
• Zij-instromers in de Food – Arry Verhage (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie SOL)
• Een kijkje buiten het groen - Ineke Magdelijns (ROC van Twente)
• Een online omgeving voor cursussen en trainingen – Judith Custers (Citaverde College)
• De kracht van het praktijkleren in het mbo – Liesbeth van der Vegt (S-BB)
• Artificial Intelligence en toepassingen in de groene sector - Caroline Wolderling (Kwartiermaker Digitalisering & Technologie Groenpact) & Jolanda Bakker (werkgroep Human Capital van de Nederlandse AI Coalitie)

Bekijk programma en workshops

De eerste van deze reeks webinars is met name gericht op de aanbodzijde: de bestaande én te ontwikkelen opleidingen, cursussen, modules en certificaten. Het doel is om te komen tot samenwerking met impact: landelijk, regionaal, sectoraal.

Het webinar is vooral bedoeld voor accountmanagers, scholingsconsulenten, cursuscoördinatoren, onderwijsontwikkelaars publiek én privaat, beleidsspecialisten arbeid & onderwijs en andere geïnteresseerden.

Doe je mee? Schrijf je hier in!

Programma

10.00 uur - Opening en introductie: waarom dit webinar? Met Annemarie Moons (Wellantcollege - Yuverta) en Titia Bredee (Helicon Opleidingen - Yuverta).

10:15 uur - Perspectieven op LLO vanuit verschillende invalshoeken. Jack de Reus (Groei.zone), Peter Loef (Glastuinbouw Nederland), André Hoogendijk (BO Akkerbouw) en Arry Verhage (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie SOL) nemen ons mee in wat er volgens hen speelt op LLO-gebied.

10:45 uur - Workshops over goede voorbeelden of juist een kansrijke uitdaging. Elke workshop trapt af met een korte introductie, waarna u in gesprek gaat met de andere deelnemers. Samen formuleert u een aantal ideeën of adviezen waar we mee vooruit kunnen. Bekijk hier de omschrijvingen van de workshops.

11:15 uur - Staccato terugkoppeling en inventariseren vervolgstappen.

11:30 uur - Afsluiting