GreenNest: tuinbouw in verbinding

GreenNest is een concept voor een gestapeld parkhotel met zes verdiepingen, met op elke verdieping van tien meter hoog een ander biotoop. Elk biotoop is op meerdere manieren te beleven. Met de zintuigen: zien, ruiken, horen, voelen. Maar ook interactief, door te doen, door kleuren of geuren te maken. Zo is het Azië-biotoop geïnspireerd op een bamboebos dat je kunt zien en aanraken, maar waar je ook mee aan de slag kunt door in de bamboewerkplaats een beker uit bamboe te zagen.

greenest

Bovenin elke verdieping hangen lodges, voor wie wil overnachten in een bijzondere, groene omgeving. Onder de hangende lodges is de verdieping geen tien meter maar zeven meter hoog. Op de bovenste verdieping bevindt zich het Scandinavische bos met Noorse hutjes.

Het concept en ontwerp voor GreenNest zijn uitgewerkt. De komende maanden gaat het consortium - bestaande uit de initiatiefnemens - investeerders benaderen om de haalbaarheid te toetsen.

Bekijk hier de volledige folder van GreenNest.

Initiatiefnemers: InnovatieNetwerk, Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en Stichting Innovatie Recreatie en Ruimte (STIRR).