Innovatieklas: export biologische bloembollen

Innovatieklas is een samenwerkingsconcept tussen onderwijs en bedrijfsleven. Studenten van groene en niet-groene (zoals bedrijfseconomie)opleidingen maken aan de hand van praktijkopdrachten kennis met ondernemers.

Innovatieklas: export biologische bloembollen
Ongeveer 40 vierdejaars studenten  van Inholland (Small Business & Retail Management en Commerciële Economie) onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om meer biologische bloembollen internationaal te kunnen vermarkten.

De opdrachtgever is Natural Bulbs, een handelaar/exporteur in biologische bloembollen. Natural Bulbs biedt haar producten aan via een webshop en wil zich naast de Nederlandse met name op de Engelse en Duitse consumenten richten.

De studenten werken in 8 groepen van 5 waarbij een aantal groepen zich op Engeland richten en de andere groepen op Duitsland. Tijdens een driedaagse 'pressure-cooker' gaan de teams de 'traffic' van de webshop analyseren en in gesprek met klanten om op basis daarvan tips en adviezen uit te werken voor de opdrachtgever teneinde meer omzet via de webshop te kunnen realiseren.

Opdrachtgever: Natural Bulbs

Producten:
- Inzicht in de Britse bloembollenmarkt
- Gedragsanalyse van Britse websitebezoekers
- Advies

Contactpersoon: Jan-willem Donkers /   jwdonkers@greenportaalsmeer.nl