Innovatieklas Meer groen op scholen

Innovatieklas is een samenwerkingsconcept tussen onderwijs en bedrijfsleven. Studenten van groene en niet-groene (zoals bedrijfseconomie)opleidingen maken aan de hand van praktijkopdrachten kennis met ondernemers.

Innovatieklas: meer groen op school
Dertig tweedejaars MER studenten werken in de periode november 2014 - januari 2015 aan de opdracht: hoe kunnen je meer groen op scholen realiseren? De studenten werken daartoe in 6 groepen van 6-7 studenten een concreet plan uit voor individuele scholen. De focus ligt met name op mbo's en hbo's in de omgeving van Amsterdam.

De achtergrond van deze vraag is ontstaan in overleg met Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) naar aanleiding van nieuwe concepten voor groene wanden die goed in scholen toe te passen zouden moeten zijn. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van IntoGreen, een initiatief van VHG en VGB, dat een platform is voor bedrijven, instellingen (zoals zorg en scholen) en particulieren die hun omgeving willen vergroenen.

Op 27 november 2014 brachten de studenten in het kader van hun opdracht een bezoek aan de 16m! hoge groen wand in het 'Inspiratiehuis van de Bosch Siemens Group' in Hoofddorp. Aansluitend ontvingen zij een gastcollege bij Bruinsma Hydrocultuur door Rinze Bruinsma. Hij ging in op de verschillende toepassingen, kansen, uitdagingen en kosten van groene wanden in het (semi)publieke domein.