Marktontwikkeling

Marktontwikkeling activiteiten

 • Bluegarden.life
  Veilingkarren
  Bloemen- en plantenexporteur Koapak uit De Kwakel ziet Turkije als groeimarkt voor de afzet van bloemen en planten. De exporteur heeft de realisatie van een verkoopconcept in Turkije opgenomen als onderdeel van haar missie voor de komende jaren.
 • NederVanille
  NederVanille
  Er is een groeiende vraag naar natuurlijk geproduceerde inhoudsstoffen. Een van die stoffen in 'vanille'. De meeste vanille wordt 'fabrieksmatig' geproduceerd, maar er is een groeiende vraag naar biologisch geproduceerde vanille. Een kleine groep telers is samen met Wageningen UR aan de slag gegaan om de kennis rondom de teelt van vanille met elkaar uit te wisselen.
 • Helleborus
  Helleborus4
  Veredeling van Helleborus orientalis (Lenteroos) heeft een aantal cultivars opgeleverd, die geschikt kunnen zijn als snijbloem. In een pilot bleek echter de houdbaarheid niet altijd voldoende was. Fase 1 van het project was het opstellen van een teeltstrategie die op een praktijkbedrijf is getest is. Fase 2 van het project is in 2014 gestart.
 • Healing Environment
  Leaps
  Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) heeft een aantal nieuwe concepten ontwikkeld voor ziekenhuizen en verzorgingscentra. De voordelen van planten staan centraal: een plant is niet alleen mooi, maar heeft ook een functie als het gaat om een gezonde en stimulerende omgeving: bevochtiging, meer activiteit en 'feelgood'-voordelen.
 • Groen op scholen
  Groen in scholen en kantoren (1)
  Ontwikkelen van nieuwe businessmodellen voor het verbeteren van de leefomgeving door een fors verhoging van plantdichtheid op scholen en in kantoren.