Kansen voor subsidies

Stel uw subsidievraag! 
Greenport Aalsmeer ondersteunt individuele ondernemers in de greenport graag bij het vinden van de weg in het woud van subsidieprogramma's en fiscale regelingen. De overheid stimuleert vernieuwende en duurzame initiatieven van ondernemers met fiscale voordelen en tal van subsidies voor bijvoorbeeld een innovatief productieproces, technisch nieuwe producten of energiebesparende maatregelen.

Greenport Aalsmeer
De Greenport Aalsmeer biedt ondernemers de mogelijkheid om hun projectidee voor te leggen aan één van de subsidiespecialisten van adviesbureaus Haute Equipe Partners in Public en Het Grote Oost. Een adviseur van Haute Equipe of Het Grote Oost neemt dan telefonisch contact met u op om een eerste inschatting te maken van de subsidiekansen voor uw project. Als de kansen voor uw project positief worden ingeschat, komt de adviseur graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Dit gesprek is geheel gratis.

Na deze eerste kosteloze inventarisatie is vervolgens de keuze aan u als ondernemer of u verder gebruik wilt maken van de diensten van Haute Equipe
of Het Grote Oost.

Interesse? Neem dan contact op met Martin Bremer - Haute Equipe - via Martin.Bremer@haute-equipe.nl

Hieronder drie voorbeelden van subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen die beschikbaar zijn voor individuele ondernemers in de Greenport Aalsmeer?

1) Een teler heeft in zijn opslagloods een nieuw energiebesparend ventilatiesysteem geïnstalleerd ter waarde van € 100.000. Binnen 3 maanden na de opdrachtbevestiging aan de leverancier heeft hij hiervoor subsidie aangevraagd (EIA-subsidie). Hierdoor heeft hij € 10.000 (10%) subsidie verkregen in de vorm van een vermindering van de vennootschapsbelasting.

2) Een teler heeft milieuvriendelijke vouwkisten voor bulktransport van bloembollen aangeschaft ter waarde van € 25.000. Binnen 3 maanden na de opdrachtbevestiging aan de leverancier heeft hij hiervoor subsidie aangevraagd (MIA-subsidie). Hierdoor heeft hij € 2.250 (9%) subsidie verkregen in de vorm van een vermindering van de vennootschapsbelasting.

3) Een teler wil een nieuw ras ontwikkelen. Hij schat hiervoor een tijdsbesteding in van ca. 2.000 uur dat hem € 40.000 aan loon kost. Hij vraagt hiervoor subsidie aan (WBSO subsidie). Hierdoor heeft hij € 14.000 (35%) subsidie verkregen in de vorm van een vermindering van de loonbelasting