15 nieuwe Boekettenmakers aan de slag

Vijftien werkzoekenden uit de regio Groot-Amsterdam zijn gestart als boekettenmaker bij bedrijven in de Greenport Aalsmeer. Dit is een van de resultaten van de samenwerking tussen Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Groen onderwijscentrum. Doel van deze samenwerking is om meer werkzoekenden enthousiast te maken voor de groene sector.

Met een ‘Inspiratieworkshop boekettenmaker’ konden geïnteresseerden ervaren of zij het maken van boeketten ‘in de vingers hebben’. De nieuwe boekettenmakers krijgen een ‘on the job’ opleidingsprogramma van maximaal acht weken. Dit programma biedt ook werkzoekenden met een matige beheersing van de Nederlandse taal, met weinig tot geen ervaring of met een arbeidsbeperking kans op een baan in de groene sector. Dit succes is mede tot stand gekomen door de nauwe samenwerking met uitzendbureaus Sijsner, International Flex Jobs en Van Koppen en Van Eijk.

Bent u werkgever in Greenport Aalsmeer en geïnteresseerd in de werkzaamheden van WSP? Neem contact op met Saskia Dayala via s.dayala@amsterdam.nl. Meer informatie over het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam op www.wspgrootamsterdam.nl