25 april: Workshop Business met plantenstoffen

De biobased economy biedt kansen voor tuinders; bijvoorbeeld een nieuwe markt voor plantinhoudsstoffen of groenafval dat grondstof blijkt te kunnen zijn voor andere sectoren. Ondanks alle onderzoeken naar kansen en rapporten daarover, begint ook nieuwe business met het kennen van je (potentiele) klanten en wat zij verwachten van hun leveranciers. Op het gebied van teelt hebben wij als tuinbouwsector veel kennis, contacten met de afnemende bedrijven zijn er vaak niet.

Daarom hebben het TKI Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, InnovationQuarter en Greenport WestHolland het initiatief genomen om op 25 april een workshop te organiseren waarin we enkele personen uit andere sectoren hun verhaal laten vertellen om vervolgens met hen in gesprek te gaan. Er zijn drie plenaire presentaties waarin Ronald Geerts (Van Eeghen Functional Ingredients), Marianne Keep (Verstegen Kruiden) en Alexander Prinsen (Van Blankensteyn zeepmaker) vanuit hun perspectief willen spreken over wensen, verwachtingen, do’s en don’ts. Vervolgens zullen we in enkele parallelle workshops verder ingaan op de mogelijkheden en wat er naast de teelt nog komt kijken om een goede business te maken.

Tijdens deze workshops zal Peter van der Sar (TKI Tuinbouw & Uitgangsmaterialen) aandacht geven aan (nieuwe) businessmodellen. Deze bijeenkomst wordt specifiek georganiseerd voor tuinders op zoek naar nieuwe markten.

Datum: woensdag 25 april 2018
Tijdtsip: 13:00 – 17:00
Locatie: Hortiversum, tweede verdieping, Louis Pasteurlaan 6 Zoetermeer

De bijeenkomst is gratis maar inschrijven is verplicht en kan via deze link. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf u snel in!