Bouvardiakweker Jaap Vreeken doet mee aan tv-programma Boer zoekt vrouw

Jaap Vreeken van Vreeken Bouvardia uit Rijsenhout doet mee aan het tv-programma Boer Zoekt Vrouw. Vreeken teelt samen met zijn vader Krijn al bijna 30 jaar de verrassende, veelzijdige bouvardia. Met vijf hectare, vijf mooie rassen en kleuren in vier verschillende lengtes kan de Aalsmeerse kwekerij het hele jaar door een betrouwbaar assortiment bouvardia aanbieden.

Jaap is een actieve ondernemer in Greenport Aalsmeer. De kweker is steeds op zoek naar nieuwe, duurzame ontwikkelingen voor zijn kwekerij. Zo deed hij mee aan een proef waarbij de lampen op zijn kwekerij in Rijsenhout brandden op gelijkspanning in plaats van wisselspanning. Dit heeft een aantal voordelen, zoals een lager verbruik door een betere energie-efficiƫntie en minder bekabeling. Bijkomend voordeel is dat het gebruik van groene stroom met gelijkstroom ook een stuk eenvoudiger is (zonnepanelen, windmolens en waterstromen wekken allemaal gelijkspanning op). Bovendien werken bijna alle moderne elektronische apparaten op gelijkstroom.

Jaap is een trotse, ambitieuze kweker die altijd hard aan het werk is, maar helaas de liefde nog niet heeft mogen vinden. Daar kan weleens spoedig verandering in komen nu hij meedoet aan Boer Zoekt Vrouw.