Holland Flower Alliance stoomt op naar seamless koelketen sierteelt

In augustus vorig jaar ging de Holland Flower Alliance (HFA) van start. De alliantie is bedoeld om de best mogelijke sierteeltketen in te richten tussen productielanden via Schiphol en Nederland naar consumenten in de hele wereld. De ambitie is om wereldwijd de preferred Flower hub te zijn.

Volgens Marcel Claessen, COO van Floraholland, zijn er de afgelopen maanden forse stappen hebben gezet, met name in de seamless koelketen.

 

"De HFA heeft de vaart er in en dat past volledig bij de snel digitaliserende en globaliserende wereld. Het is ook één van de strategische doelstellingen van Royal FloraHolland om digitaal en globaal koploper en gidsland te zijn. We zijn ervan overtuigd dat als we nu de voorsprong pakken, we op een aantal fronten ook de standaard kunnen bepalen. Zo kan de regio Amsterdam de internationale concurrentie voor blijven. Want laten we eerlijk zijn, in het Midden-Oosten wemelt het van de hubs en carriers die fors investeren in vracht en afhandelingscapaciteit. Binnen én buiten Europa zijn er kapers op de kust. We moeten daarom nu versnellen op innovatie."

Lees het blog van Marcel Claessen over HFA voor Amsterdam Logistics.