Marcel Groen: honderd dagen onderweg en nu vooruit!

100 dagen – 80 gesprekken – 40 bijeenkomsten – vele uren verder als programma manager; wat is dan de oogst? Die is verre van mager! Ik ervaar overal de waarde van een Greenport. Veel actieve ondernemers met diverse vragen. Een betrokken en actieve overheid die ziet dat de tuinbouwsector van grote waarde is en positief bij kan dragen aan de vele uitdagingen die er zijn op het gebied van o.a. klimaat, energie, werkgelegenheid en innovatie. Kennis- en onderwijsinstellingen die de stap zetten naar een actieve verbinding met de ondernemingen. Dus de basis is sterk. En hoe nu vooruit? 

De kern van de aanpak in de komende maanden is gericht op het vergroten van het draagvlak bij alle partijen. Hiervoor moeten we eerst terug naar het ‘waarom’ van een Greenport en hoe we een programma kunnen neerzetten dat echt verbindt en bijdraagt aan informatievoorziening en actieve kennisuitwisseling. Het programma moet vooral bijdragen aan concrete successen voor alle betrokken partijen.

Nieuwsgierig en direct aansluiten? Neem vooral contact op via mgroen@greenportaalsmeer.nl 

Op de hoogte blijven? Houd de nieuwsbrief in de gaten! En zet alvast ons evenement op 16 oktober in de agenda – in het Flower Art Museum in Aalsmeer.