Start van Tuinbouw Battle in Greenport Aalsmeer

Basisscholen De Roelevaer in Roelofarendsveen, De Jozefschool in Aalsmeer, De Vaart in Ter Aar en ’t Venne uit Nieuw Vennep doen mee aan de allereerste Tuinbouw Battle in de regio Aalsmeer. Via deze battle gaan leerlingen van groep 7/8 met een mobiele teeltinstallatie zelf tulpen kweken in de klas. Met speciale verlichting, een tijdschakelaar, uitgebreide instructie en hulp van vrijwilligers kweken zij in 4 weken tulpen die ze mogen verkopen of weggeven. 

Met de Tuinbouw Battle wil Greenport Aalsmeer de jeugd meer kennis bijbrengen over de sierteeltsector, interesse bij scholieren opwekken voor een opleiding en carrière in de agrarische sector en tenslotte het imago van de sector een boost te geven. Het is een uitdagend en leerzaam project waar leerlingen in hun eigen klaslokaal, tulpen kweken. 

Startmomenten 2021-2022
In het najaar van 2021 en voorjaar van 2022 zijn drie startmomenten gepland: 15 november, 10 januari en 7 maart. Neem voor meer informatie contact op met met Monique van Weerdenburg

Experts uit de sector
Als onderdeel van het project begeleiden experts uit de sector de klas en delen zij hun kennis om de leerlingen te enthousiasmeren voor het sierteeltcluster. Een bedrijfsbezoek bij de telers hoort ook bij het programma. Zowel de mobiele teeltinstallatie als het lespakket en het stekmateriaal worden tijdens de battle kosteloos ter beschikking gesteld door Greenport Aalsmeer en haar partners in het project.

Ontdek de groene wereld
De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert. Greenport Aaslmeer is het wereldhandelscentrum voor bloemen en planten. De bedrijven in de regio kweken miljoenen bloemen en planten die hun weg vinden door heel Europa en zelfs ver daarbuiten. De noodzaak voor de vergroening van steden om klimaatverandering tegen te gaan maakt de tuinbouw een belangrijke sector voor de toekomst. Met dit educatieve én uitdagende programma is dit een unieke gelegenheid om leerlingen kennis te laten maken met deze groene en innovatieve wereld zó dicht om hen heen.

Al jaren een succes!
Na een aantal jaren met succes uitgevoerd te zijn in Greenport Noord-Holland Noord en in 2020 ook in Duin- en Bollenstreek, wordt de Tuinbouw Battle vanaf schooljaar 2021/2022 ook aangeboden aan scholen in de regio Aalsmeer en Boskoop.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stimuflori.