Maak kennis met slim onderhoud de modules van ROC Nova College, Techport en Smart Makers Academy 

De digitalisering in de maak- en onderhoudsindustrie, maar ook in de (off)shore wind, is in volle gang. Dat betekent dat de gevraagde kennis en vaardigheden voor onderhoudsmonteurs is veranderd. Het onderhoud wordt steeds vaker ‘slim’ uitgevoerd. Met behulp van sensortechnologie en data-analyse werken we aan voorspelbaar onderhoud in plaats van planmatig of correctief onderhoud. Door data uit installaties slim te gebruiken, kun je foutmeldingen voorspellen en onderhoud op het juiste moment uitvoeren. Op die manier verhogen bedrijven de uptime van installaties en besparen daarmee veel kosten en energie. 

Wil jij de kennis in je bedrijf op het gebied van slim onderhoud vergroten? Maak dan gebruik van de modules van ROC Nova College, Techport en Smart Makers Academy.

Als eerste in Nederland worden in de IJmond-regio de technische opleidingen voor zowel studenten als werkenden verrijkt en ontwikkeld met Smart Maintenance (‘slim onderhoud’). De Metrolijn Smart Maintenance (voor een eerste kennismaking met het onderwerp) en de Masterclass Smart Maintenance (voor onderhoudstechnici in het bezit van een technische opleiding op mbo-4 niveau) zijn dé te nemen routes op weg naar de implementatie van Smart Maintenance in jouw organisatie. 

Metrolijn Smart Maintenance
Kennismaking en toepassing | uitvoerder: ROC Nova College/Smart Makers Academy | deelname is kosteloos voor A+O Metalektro | voor iedereen die zich wil verdiepen in de kansen van Smart Maintenance | groepsgrootte 10-15 personen

In 3 praktische sessies, die plaats vinden bij het Fieldlab Smart Maintenance Techport, leggen we het fenomeen smart maintenance uit en geven we inzichten in wat er werkelijk met smart maintenance wordt bedoeld en waar de kansen voor specifiek jouw bedrijf liggen. Je gaat faalgedrag detecteren met sensoren en een onderhoudsplan maken. Na het doorlopen van deze lijn kan je desgewenst instappen in de Masterclass Smart Maintenance om je kennis verder te verdiepen en een erkend certificaat te behalen.

9 maart (14:00-16:00u) | 16 maart (14:00-16:00u) | 23 maart (14:00-16:00u | Fieldlab Smart Maintenance Techport - Rooswijkweg 61 Velsen-Noord

Aanmelden (gratis) of neem contact op met Peter van den Bosch via peter@3dmz.nl.

Masterclass Smart Maintenance
Verdieping en toepassing | uitvoerder ROC Nova College, gastlessen van Techport-bedrijven | deelnamekosten €2100,- | €1000,- STAP budget* | gecertificeerd | uitgebreid lesmateriaal in een leerplatform | gebruik van een proefinstallatie en gratis Sigma Tile | voor technici in het bezit van een MBO 4 diploma | groepsgrootte 10-12 personen

De Masterclass is opgebouwd rondom zes thema’s: Definiëren, Analyseren, Detecteren, Plannen, Uitvoeren en Feedback. 

  • Je verdiept je in faalmechanismen, meet- en PdM-technieken en smart sensoring. De collectie, opslag en interpretatie van data komen aan bod. Net als het opstellen van onderhoudsstrategieën en onderhoudsconcepten.

  • Ook worden praktijksituaties nagebootst, al dan niet met behulp van augmented reality. Een aantal bijeenkomsten vindt plaats in het Fieldlab Smart Maintenance van Techport.

  • Wat je leert, pas je toe op een case uit jouw dagelijkse werksituatie. Experts begeleiden je hierbij. Je voert opdrachten uit waarmee je een portfolio vult. Je sluit de masterclass af met een voldoende voor je portfolio én de eindpresentatie van je case.  

  • Je ontvangt een landelijk erkend mbo-certificaat niveau 4 en een Nova College certificaat met een pluswaardering vanuit de aangesloten Techportbedrijven. Deze masterclass is ontwikkeld binnen een samenwerkingsverband van Techport, onderwijsinstellingen, toeleveranciers en asset owners, waardoor de inhoud 100% aansluit op de praktijk.  

  • In het magazine Smart Maintenance staan praktijkverhalen van onderhoudsspecialisten. Via een app kom je op een leerplatform waar je verdiepende onderwerpen vindt en met vakgenoten kan sparren. We maken gebruik van de Sigma Tile, een minicomputer die je aan een installatie koppelt om data op te slaan en te verzenden. De Sigma Tile meet onder andere temperatuur, druk, vochtigheid en beweging over X, Y en Z-as.

*elke deelnemer kan voor deze Masterclass gebruik maken van €1000,- STAP subsidie. Dit bedrag is inclusief studiematerialen (magazine, online leeromgeving en Sigma Tile), toegang tot het Techport Fieldlab, examenkosten, mbo-certificaat, koffie/thee en een broodje

Start 4 april 15:00-21:30u 

Wil je meer informatie over de masterclass of wil je je aanmelden? Kijk op www.novacollege.nl/ of neem contact op met Ronald Vreeken via vreeken@novacollege.nl.

De Metrolijn Smart Maintenance en Masterclass Smart Maintenance zijn ontwikkeld In samenwerking met: Tata Steel, MyTec-Bedrijven, Facta BV, Microtechniek Groep B.V., GWOC B.V., Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences, Kennemer College mavo, Technisch College Velsen, Techport, Smart Makers Academy, ROC Nova College en Provincie Noord-Holland. Dit aanbod namelijk ontwikkeld onderwijsinstellingen, toeleveranciers en asset owners, waardoor de inhoud 100% aansluit op de praktijk.

Vorige
Vorige

30 maart: gratis workshop Circulair Ondernemen

Volgende
Volgende

Nieuwsbrief over huisvesting voor internationale medewerkers