Op bezoek bij aardwarmteprojecten in het Westland

Energietransitie is belangrijk voor het toekomstbestendig maken van de glastuinbouw, de warmtetransitie heeft hierin een groot aandeel. De Gemeente Westland heeft ervoor gekozen om aandeelhouder te worden bij een publiek nutsbedrijf en is koploper als het gaat om de warmtetransitie. Aardwarmte speelt een hierbij een belangrijke rol.

Een delegatie van Greenport Aalsmeer, bestaande uit ambtenaren en bestuurders van de greenportgemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuwkoop, Kaag en Braassem en Uithoorn en de provincies Noord- en Zuid Holland, ging er een kijkje nemen, op uitnodiging van de Gemeente Westland, Greenport Aalsmeer en duurzaam energie- en afvalbedrijf HVC. De insteek: wat kan kunnen we leren van de overwegingen en de aanpak in Westland? Wat is aardwarmte precies en wat komt hier allemaal bij kijken?

Marco van Soerland van HVC vertelde meer over de warmtetransitie, warmtewet 2.0 en de ontwikkeling Warmte Netwerk Westland. Jeroen Straver van de gemeente Westland nam de deelnemers mee in de beleidskeuzes en de rol en uitvoering in de gemeente Westland. Daarna ging de delegatie langs boorlocatie Polanen waar een nieuwe bron wordt geboord met aansluitend een rondleiding over aardwarmtelocatie Trias Westland. De deelnemers gingen met een hoofd vol informatie en inspiratie naar huis!

Vorige
Vorige

Save the date: Greenport Aalsmeer Event op 10 oktober

Volgende
Volgende

Subsidie beschikbaar voor 5G in glastuinbouw Zuid-Holland