Opsporingsvergunningen aardwarmte voor regio Aalsmeer

Na twee jaar wachten zijn meerdere opsporingsvergunningen aardwarmte verleend voor de regio Aalsmeer. Er waren diverse - deels overlappende - aanvragen gedaan door meerdere initiatiefnemers. Uiteindelijk heeft het Ministerie van EZK de vlakken als volgt verdeeld.

Het initiatief Kudelstaart 1 – een samenwerking tussen Tullip Energy en glastuinbouwondernemers uit de Kwakel- krijgt het door haar aangevraagde gebied. Hieronder vallen de glastuinbouwclusters De Kwakel-Kudelstaart en PrimA4a en Nieuw Amstel. Polderwarmte - in samenwerking met Tullip Energy - krijgt het gebied Rozenburg-Aalsmeer-Noorderlegmeerpolder toegewezen. De driehoek rondom Hoofddorp gaat naar IPS energy en het vlak boven de A9 gaat naar het consortium Vattenfall/Eneco/Gemeente Amsterdam/Provincie Noord-Holland.

De opsporingsvergunningen zijn de volgende stap in het verder verkennen waar aardwarmte ontwikkeld kan worden. In dat kader investeert de provincie Noord-Holland € 8 miljoen euro voor extra onderzoek. Gemeenten kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor seismisch onderzoek

Vorige
Vorige

Lees het laatste nieuws uit Greenport Aalsmeer

Volgende
Volgende

Effecten kwaliteitsverbetering huisvesting internationale medewerkers