Belangstelling groot voor presentatie concept-gebiedsvisie De Baan en Sotaweg

De belangstelling was groot voor de presentatie van de concept-gebiedsvisie voor De Baan en Sotaweg. Ruim tachtig mensen, ondernemers en omwonenden, lieten zich op donderdag 9 februari bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen bijpraten over de plannen voor het gebied. Greenport Aalsmeer gaf, samen met de Rabobank, Glastuinbouw Nederland, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Kaag en Braassem, aan hoe te komen tot een toekomstbestendig en duurzaam glastuinbouwgebied voor De Baan en Sotaweg.

Anouk Schonau (provincie Zuid-Holland) en Vera Platteeuw (gemeente Kaag en Braassem) benadrukten dat het huidige gebied ‘De Baan en Sotaweg’ in de omgevingsverordening een beschermd Greenport-glastuinbouwgebied is en blijft en dat het bestemmingsplan alleen de functie glastuinbouw blijft toestaan. Harmen van Dam, projectmanager van De Baan en Sotaweg vanuit Greenport Aalsmeer, toonde tijdens zijn presentatie de concept-gebiedsvisie waarin is uitgewerkt op welke wijze het gebied toekomstbestendig kan worden ingericht. Tijdens de discussie werden veel vragen gesteld over de haalbaarheid en verdere uitwerking van de concept-gebiedsvisie. Het algemene gevoel is dat het goed is dat er duidelijkheid komt over de planologische toekomst van het gebied zodat ondernemers en bewoners weten waar zij aan toe zijn.

Het is nog tot 10 maart mogelijk om feedback te geven op de concept-gebiedsvisie voor De Baan en Sotaweg. Dat kan door een mail te sturen naar info@greenportaalsmeer.nl. De feedback wordt verwerkt in de definitieve gebiedsvisie, die vervolgens ter instemming aan het College van B&W wordt voorgelegd om vervolgens verwerkt te worden in de Omgevingsvisie die vastgesteld moet worden door de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Dit zal naar verwachting in de 2e helft van dit jaar plaatsvinden.

Vorige
Vorige

Leerlingen Vakcollege Thamen op bezoek bij Royal FloraHolland en Van Klaveren Hortensia

Volgende
Volgende

Oproepen voor projecten rondom innoveren in logistiek