Raadsleden Aalsmeer op bezoek bij Marginpar

Vrijdag 7 oktober jl. brachten dertien raadsleden van de gemeente Aalsmeer een bezoek aan Marginpar. Na een presentatie van business development manager Michel Vaandrager volgde een rondleiding door de verwerkingsruimte van deze producent van verschillende soorten zomerbloemen. Gedurende het bezoek was er alle ruimte voor het beantwoorden van vragen en werd er met elkaar van gedachten gewisseld over de kansen en uitdagingen van de sector in het algemeen en Marginpar in het bijzonder. Er kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod zoals ruimtelijke ordening, onderwijs en personeelsbeleid, de huisvesting van internationale medewerkers en de ontwikkelingen in de energiemarkt.

Marginpar heeft 16 bloemenkwekerijen in vijf landen en is gespecialiseerd in het telen van zomerbloemen. De locatie in Aalsmeer is het centrale ontvangst- en verwerkingsbedrijf van Marginpar. Om hoogstaande kwaliteit te leveren, werkt het bedrijf zoveel mogelijk samen met vaste partners: van veredelaars tot transporteurs.

Binnenkort verhuist Marginpar naar een nieuwe locatie op het bedrijventerrein van Royal FloraHolland. De keuze voor nieuwbouw in Aalsmeer was niet moeilijk: Aalsmeer is het mondiale centrum van de sierteelt en zal dat volgens Marginpar ook blijven. De aanwezige raadsleden waren zeer geïnteresseerd en gaven aan onder de indruk te zijn van de ontwikkeling die Marginpar doormaakt.

Dit bezoek is onderdeel van de raadsledentour, die door Greenport Aalsmeer wordt georganiseerd. Alle gemeenten binnen de Greenport Aalsmeer zijn uitgenodigd voor een werkbezoek aan een tuinbouwbedrijf in hun eigen gemeente om de (nieuwe) raadsleden bij te praten over de activiteiten van de greenport die gericht zijn op het versterken van de concurrentiekracht van de tuinbouwbedrijven in de regio.

Vorige
Vorige

Gezocht: kandidaten voor Tuinbouw Ondernemersprijs

Volgende
Volgende

Lees het laatste nieuws uit Greenport Aalsmeer