Kamerbrief duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen

Landbouwminister Adema heeft in juli een brief naar de Kamer gestuurd over het duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen.

Met deze brief informeert de minister de Kamer over de bestaande en toekomstige Europese kaders inzake duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, waarmee hij invulling geeft aan enkele mondelinge en schriftelijke toezeggingen:

  1. de huidge wet- en regelgeving en de juridische implementatie van de Richtlijn 2009/128/EG ten aanzien van de bescherming van drinkwater, waarmee hij voldoet aan zijn toezegging van 27 maart jl. in het notaoverleg “bodem water sturend” (Kamerstuk 27625, nr. 623);

  2. de uitkomsten van de impactanalyse van het Commissievoorstel, die eerder is aangekondigd in het BNC-fiche (Kamerstuk 22112, nr. 3472).

  3. de bespreking in de raadswerkgroep over het Commissievoorstel van 26 april, 12 mei en 6 juni jl. in lijn met het informatieverzoek van de Kamer (kenmerk 2022D39627).

Als bijlage stuurt stuurt de minister het Rapport 'Impact assessment voorstel Verordening duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen'(PDF) mee.

De Raad van State is nog bezig met een advies op het geamendeerde Wetsvoorstel Wijziging van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden (particulier gebruik van gewasbeschermingsmiddelen). Bekijk hier de hele tijdlijn en bijbehorende stukken tot nu toe. De stemming over dit wetsvoorstel is uitgesteld en vindt plaats zodra het aangekondigde advies van de Raad van State is ontvangen.

Na het reces, op 10 oktober, staat het Commissiedebat Gewasbeschermingsmiddelen op de Kameragenda.

Vorige
Vorige

Start Eveline Stilma bij Greenport Aalsmeer

Volgende
Volgende

Start van Horti Sustainable Packaging Initiative