Lancering van ‘Duurzame Sierteelt Transport Coalitie’

Greenport Aalsmeer lanceert de ‘Duurzame Sierteelt Transport Coalitie’. Deze nieuwe coalitie, ondersteund door Amsterdam Logistics en de provincie Noord-Holland, is opgericht met als doel de logistieke sector binnen de sierteelt te verduurzamen door middel van samenwerking en innovatieve oplossingen.

Waarom deelnemen?

  • Innovatie en verbetering: als lid krijgt u toegang tot de nieuwste logistieke oplossingen en technologieën die uw bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.

  • Netwerk en samenwerking: werk samen met andere toonaangevende bedrijven in de sector, deel kennis en los gezamenlijke uitdagingen op.

  • Duurzaamheid en imago: verbeter uw bedrijfsimago door actief bij te dragen aan een duurzamere sector.

  • Ondersteuning en subsidies: profiteer van goede connecties bij overheden, wat kan resulteren in subsidies en andere vormen van ondersteuning.

  • Efficiëntie en informatie: blijf goed geïnformeerd over nieuwe wet- en regelgeving zoals de CSRD, zodat u eenvoudig kunt voldoen aan de vereisten zonder onnodige tijdsinvestering.

Voorwaarden voor deelname

  1. Uw bedrijf is actief in de tuinbouw- of sierteeltsector, of u bent een toeleverancier.

  2. Uw bedrijf voert zelf logistieke activiteiten uit of besteedt deze uit.

  3. Uw bedrijf hoeft niet gevestigd te zijn in de regio Aalsmeer, maar moet wel actief zijn in dit gebied.

Onderwijsinstellingen, overheidsinstanties, IT leveranciers en consultants die betrokken zijn bij de tuinbouw- of sierteeltsector worden ook van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten.

Verwachtingen bij deelname

  • Bereidheid om kennis te delen en samen te werken met andere leden.

  • Deelname aan passende bijeenkomsten en evenementen.

  • Interesse tonen in relevante onderwerpen en openstaan voor deelname aan programma's of pilots.

  • Actief problemen en ideeën inbrengen om samen oplossingen te vinden.

Deelname aan de coalitie is volledig kosteloos en biedt een unieke kans om samen te werken aan een duurzame toekomst voor de logistieke sector binnen de sierteelt.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Moniek van de Put, Projectmanager Logistiek bij Greenport Aalsmeer door een mail te sturen naar logistiek@greenportaalsmeer.nl en sluit u aan bij dit initiatief.

Samenwerken aan een groene toekomst begint hier!

Kick-off

Op woensdag 9 oktober is de officiële kick-off van deze nieuwe coalitie, voor alle deelnemende bedrijven en organisaties. Deze kick-off zal plaatsvinden bij Tech Campus De School in Roelofarendsveen, van 14.30-17.30 uur. Bent u deelnemer aan de coalitie en wilt u hierbij zijn? Dan kunt u zich nu alvast aanmelden via dit aanmeldformulier.

Vorige
Vorige

Ondernemers en netcongestie: wat kun je doen?

Volgende
Volgende

PodKas #4: Albert Haasnoot over FloriPEFCR