Ondernemers en netcongestie: wat kun je doen?

Netcongestie ontstaat wanneer de vraag naar elektriciteit de capaciteit van het netwerk overstijgt, wat kan leiden tot storingen en beperkingen. Het aanpakken van netcongestie vereist een combinatie van technologie, infrastructuurverbeteringen, en vraagbeheerstrategieën om een stabiele en betrouwbare elektriciteitsvoorziening te garanderen.

Subsidie: Slimme Oplossingen bij Netcongestie

De provincie Noord-Holland heeft een subsidieregeling geopend genaamd Slimme Oplossingen bij Netcongestie (UVR SON). Deze regeling loopt van 1 juli tot 1 oktober 2024. Bedrijven en organisaties kunnen in deze periode subsidie aanvragen om beter inzicht te krijgen in hun elektriciteitsverbruik, wat hen helpt energie te besparen en hun verbruik beter te spreiden.

  • Doel van de subsidie: Helpen bij het begrijpen en optimaliseren van het elektriciteitsverbruik.

  • Subsidiebedrag: Variërend van €10.000 tot €15.000 per aanvraag.

  • Totaalbudget: €500.000.

Met de subsidie kunnen bedrijven en organisaties slimme meet- en sturingssoftware aanschaffen. Deze software biedt inzicht in het eigen elektriciteitsprofiel. De meetgegevens kunnen worden gebruikt om het elektriciteitsgebruik te verminderen of beter te spreiden over de dag. Lees hier het hele bericht met het aanvraagformulier.

Fiksers

Naast de subsidie zijn er ook fiksers beschikbaar om ondernemers te helpen bij problemen met netcongestie. Fiksers zijn experts die advies en ondersteuning bieden om netcongestie aan te pakken. Bekijk hier waar de fiksers mee kunnen helpen: Fiksers helpen ondernemers bij netcongestieproblemen.

Save the Date: 24 oktober

Op 24 oktober 2024 organiseert de provincie Noord-Holland een sessie voor ondernemers die te maken hebben met netcongestie. Tijdens deze sessie wordt besproken wat bedrijven kunnen doen om netcongestie te verminderen.

  • Datum: 24 oktober 2024.

  • Doelgroep: Ondernemers in de provincie Noord-Holland.

  • Inhoud:
    - Een stap-voor-stap handleiding van ONHN voor het aanpakken van netcongestie.
    - Concrete voorbeelden en toepasbare oplossingen voor elke fase van het stappenplan.
    - Experts die praktische tips en adviezen geven, zoals fase 1 ‘Achter-de-meter oplossingen’, waarbij fiksers bespreken hoe je het energieprofiel van jouw bedrijf kunt benutten om netcongestie te verminderen.

Ben je geïnteresseerd in deze sessie en wil je meer weten over de sprekers? Zet de datum alvast in de agenda, meer informatie volgt. Nu al aanmelden? Dat kan via deze link.

Vorige
Vorige

Subsidie voor aanschaf elektrische vrachtwagens en bedrijfsauto’s

Volgende
Volgende

Lancering van ‘Duurzame Sierteelt Transport Coalitie’