Subsidie voor aanschaf elektrische vrachtwagens en bedrijfsauto’s

Voor de aanschaf van een elektrische vrachtwagens en/of bedrijfsauto’s kunt u subsidie krijgen. Er zijn verschillende subsidieregelingen voor zero emissie trucks, zoals de subsidieregeling Aanschaf Emissieloze Vrachtwagens (AanZET) en voor bedrijfsauto’s, zoals de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's.

AanZET regeling
Het doel van de Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks AanZET is het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze vrachtauto’s door ondernemingen en non-profitinstellingen, teneinde de emissie van CO2 en luchtverontreinigende stoffen te verminderen.

Het is van belang dat de ondernemers die de stap om hun vrachtwagens te verduurzamen willen maken, hiertoe zo snel als mogelijk de mogelijkheden krijgen. Met deze wijziging komt daarom aanvullend geld beschikbaar om ondernemers nog dit jaar de kans de geven deze stap te maken. Aanvragers die eerder dit jaar een afwijzing op hun aanvraag kregen, kunnen opnieuw subsidie aanvragen.

Met budget voor de tweede openstelling van 2024 bedraagt € 22.228.000. Hiermee zijn naar verwachting circa 300 emissievrije vrachtwagens te subsidiëren. De openstellingsperiode voor deze tweede openstelling is beperkt tot een week. De reden hiervoor is de ervaring met de eerdere openstellingsperiode, waarbij het plafond in enkele dagen werd bereikt.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober t/m 8 oktober 2024. Meer informatie.

SEBA regeling – bedrijfsauto’s
Bent u ondernemer of heeft u een non-profitorganisatie? En koopt of financial leaset u een nieuwe, volledig uitstootvrije (emissieloze) bedrijfsauto? Vraag de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) aan. Doe dit voordat u een definitieve overeenkomst sluit. Bij operational lease kan uw leasemaatschappij SEBA aanvragen.

Het beschikbare subsidie budget is verhoogd zodat er nog steeds cash subsidie kan worden aangevraagd voor elektrisch aangedreven bedrijfsauto’s. Aanvragen kunnen ingediend worden t/m 31 december 2024. Lees meer.

Vorige
Vorige

Informatie-app voor internationale medewerkers

Volgende
Volgende

Ondernemers en netcongestie: wat kun je doen?