Telers willen meer biodiversiteit rond kas

Looye Kwekers, Schockman Hortensia’s, HilverdaFlorist en Van Klaveren Plant willen een biodiverse beplanting rond hun kassen bij De Kwakel en Kudelstaart aanleggen. Plantenkundige Eveline Stilma begeleidt ze vanuit Greenport Aalsmeer bij leggen van contacten met onder andere gemeenten, de provincie en het hoogheemraadschap en subsidies aanvragen.

Hoe het er precies uit gaat zien, weet ze nog niet, maar feit is dat Eveline Stilma in het gebied rond De Kwakel en Kudelstaart de biodiversiteit rondom kassen wil verbeteren. Daarbij werkt ze samen met de vier glastuinbouwbedrijven, die ieder hun eigen plan hebben voor de beplanting die ze aan willen leggen.

Het project staat nog in de kinderschoenen: het gaat nu vooral om kennis vergaren over een geschikte beplanting, steun zoeken in de omgeving, een plan opstellen om de voortgang te monitoren en de betrokken overheden meekrijgen. ‘Maar het belangrijkste is samenwerking tussen alle belanghebbenden’, zegt Stilma. ‘Alleen dan kunnen we verdergaan met innovatie en oplossingen zoeken om de biodiversiteit in de toekomst te verbeteren.’

Lees het hele interview met Eveline Stilma en de deelnemende bedrijven in Nieuwe Oogst.

Vorige
Vorige

Lees het laatste nieuws uit Greenport Aalsmeer

Volgende
Volgende

Gezocht: projectondersteuner Greenport Aalsmeer (8 uur p/w)